zaterdag 22 augustus 2009

18:34 > Dinosaur Jr

Bescheiden anticipatie voor Dinosaur Jr, een van de invloedrijkste rockbands uit de jaren tachtig. De band van John Macsis heeft het niveau van cultband nooit overstegen en is pas sinds een paar jaar weer actief. Onlangs verscheen een nieuwe cd, Farm. Best een goeie plaat, waaruit wel wat songs verwacht werden.

Macsis en co ontgoochelden niet. We hoorden een erg energieke set met veel uptempo werk uit de oude dagen. Of de songs nu 'Tarpit' of 'Freak scene' heetten, deed er weinig toe, want Macsis' stem was nauwelijks verstaanbaar.

'Feel the pain' werd natuurlijk wel meteen herkend, als een song op Rock Band 2 (het game). O ironie. Maar het klonk geweldig. Dinosaur heeft echt een eigen sound en soms zou je de band eens aan Neil Young willen koppelen om te zien wat dat voor vuurwerk zou geven.

Het was goed te zien hoe veteranen als John Macsis en Lou Barlow het heilige vuur blijven vasthouden. We misten enkel een lang uitgesponnen, tragere song zoals de band er ook wel pleegt te brengen, als er meer tijd is.

Het publiek gaf de groep wat oude cultbands doorgaans krijgen; respect genoeg om te luisteren, maar weinig enthousiasme. Voor de meesten was Dinosdaur Jr hooguit een intermezzo. (Vpb)

Reacties :
Euh, 't is J Mascis, en die J staat voor Joseph als U dan toch de voornaam er perse bij wilt geven.
 
ik dacht al, wanneer gaat die nu eindelijk iets met zijn tanden doen.
 

Een reactie posten

<< Homepage