zaterdag 22 augustus 2009

19:24 > Peaches

Twee in groenzilveren pakjes gestoken SM-slaven (of zijn het Mexicaanse worstelaars?) stormen het podium op op de tonen van het themamuziekje van The A-Team. Het blijken Peaches' muzikanten te zijn.

Peaches draagt zelf een zuurstokroze pofjasje waardoor ze eruit ziet als een onrijpe kers met benen. Haar gezichtsschildering ziet er niet uit, haar punkkapsel evenmin. Ze klaagt dat haar microfoon naar een achterwerk ruikt. Altijd een eloquente edeldame geweest, die Peaches.

Ze klimt op de nadarhekken in de frontstage en laat zich dragen door het publiek. Even later zingt ze 'Shake yer dix' met haar in SM-leer gestoken gitariste die eruit ziet als een jarentachtig-liefje van Prince.

Peaches zwiert haar akrobatenpakje uit en staat nu op het podium als een soort groteske Carnaval In Rio-danseres. Haar gitariste pakt uit met een foute Jennifer Batten-achtige gitaarsolo. "That's a hot solo!" kirt Peaches.

We zien meer kledingswissels dan bij Madonna. Haar single 'Lose you' zingt ze in een badjas met een badhanddoek om het hoofd. Ook die moet natuurlijk uit en Peaches draagt een wit nachtjaponnetje.

Het publiek smaakt de show wel, ook al speelt Peaches te veel rocknummers en te weinig elektrotracks - Peaches moet het hebben van de beats, niet van de derderangs Ramonespastiches.

Voor 'Talk to me' komen twee in zwarte lingerie geklede dames meedansen, allebei met een gigantische blonde pruik op zodat je hun hoofden niet ziet. The Muppet Show is er niks bij.

"Shirts come off!" scandeert Peaches en de heren trekken hun T-shirts uit om ermee als gekken in het rond te zwaaien. Hey, deden Red Hot Chili Peppers vroeger niet hetzelfde wanneer ze 'Higher ground' speelden tijdens concerten? Alles komt terug.

'Fuck the pain away', haar allereerste culthitje van 9 jaar geleden, trekt een streep onder dit middelmatige concert.

Van Peaches moeten we geen verrassingen meer verwachten. Haar ooit vermakelijke campy seksshows zijn verworden tot belegen entertainment dat het vooral goed doet als de mensen genoeg bier hebben gedronken. En wij waren bloednuchter. (svs)

Reacties :

Een reactie posten

<< Homepage