zaterdag 22 augustus 2009

20:43 > 50 Cent

Heel wat jonge hiphopfans staan al een tijd te wachten op 50 Cent en N.E.R.D. Daar kan Dinosaur Jr. van meespreken: zij zagen een bende apathisch voor zich uitstarende jongelui de eerste rijen bevolken.

Waarom de jongeren dat doen, is ons echt een raadsel. De live shows van Curtis '50 Cent' Jackson vervelen meestal al na een paar minuten, en dat is nu niet anders. Monotone raps wordt over instumentals op plaat gelegd. Bovendien hebben 'Fiddy' - deze keer beter bij stem dan anders - en zijn vrienden de onhebbelijke gewoonte om samples van geweerschoten te laten horen. Handen in de lucht? Geweerschot. Einde van een nummer? Meerdere geweerschoten. Gejoel? Geweerschot.

We krijgen ook nog wat Snoop en Bob Marley te horen, ter verheerlijking van wiet. En tegen het einde van de set doet 50 alsof de micro een penis is en hij masturbeert. En nog wat later vraagt hij waar zijn 'motherfucking gangsters' zijn en snauwt hij de mensen van het licht af. We willen vooral niet als moraalridders overkomen, maar echt geschikte rolmodellen lijken deze heren toch niet.

De jongeren laten zich er niet van weerhouden om een feestje te bouwen: catchy en goed geschreven hits als 'Candyshop', 'Ayo Technology' en ga zo maar door worden meegezongen door honderden kelen.

Maar de frontstage loopt snel leeg. Wie een goeie hiphopshow wil zien, kan maar beter naar Kanye West gaan kijken.

Maar ach, we moesten deze keer de schabouwelijke videobeelden van in Vorst tenminste niet verdragen. (Kho)

Reacties :

Een reactie posten

<< Homepage